Vysoké Tatry skúšané kalamitou i požiarom predstavuje nová publikácia

17.11.2005 Poprad

Vysoké Tatry 17. novembra (TASR) - Vysoké Tatry skúšané kalamitou i požiarmi, ale stále krásne približuje fotoreportér Milan Kapusta v novej publikácii nazva...
Vysoké Tatry 17. novembra (TASR) - Vysoké Tatry skúšané kalamitou i požiarmi, ale stále krásne približuje fotoreportér Milan Kapusta v novej publikácii nazvanej Tatry. Knihu predstavia počas sobotňajšej konferencie venovanej prvému výročiu ničivej veternej smršte.

Obrazová publikácia má 192 strán, vyšla v náklade 4 tisíc kusov vo vydavateľstve Vertikal. Autor ju rozdelil do dvoch častí. Prvá je venovaná tatranskej prírode. \"Chcel som zdôrazniť, že Tatry sú krásne aj po kalamite a že sa ich oplatí navštíviť, \" konštatoval Kapusta. Druhú časť venoval histórii veterných kalamít a požiarov vo Vysokých Tatrách. Fotoobjektívom zachytil dôsledky kalamity z 19. novembra 2004, rozsiahleho požiaru v závere júla 2005, ale aj ich postupné odstraňovanie. Autorom textu venovaného kalamite je Milan Koreň zo Štátnych lesov TANAP-u.
Publikácia vyšla pod patronátom predsedu vlády Mikuláša Dzurindu. Fotografie dopĺňajú citáty básnikov so vzťahom k Tatrám. \"Sú v nej aj fotografie, ktoré boli publikované v médiách, \" informoval Kapusta, ktorý pracuje ako fotoreportér TASR. Knihu venoval zosnulému pápežovi Jánovi Pavlovi II. \"Bol to veľký človek, ktorý miloval Tatry a jeho viera v dobro spájala ľudí rôznych vierovyznaní, ale aj neveriacich, \" vysvetlil autor.
 

Vyberte región

mark